Αίγυπτος: Η Χαμάς λέει ότι η πρόταση του Μπάιντεν είναι “θετική”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry επεσήμανε σήμερα ότι η Χαμάς χαρακτήρισε “θετική” την πιο πρόσφατη πρόταση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός και ο διαμεσολαβητής αναμένει επί του παρόντος την απάντηση του Ισραήλ, μετέδωσαν τη Δευτέρα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός εξέφρασε περαιτέρω ότι είναι “δύσκολο” να συνεχίσει να λειτουργεί το πέρασμα της Ράφα χωρίς τη διοίκηση της Παλαιστινιακής Αρχής και επανέλαβε τη σταθερή θέση της Αιγύπτου για την απόρριψη της ισραηλινής παρουσίας στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα.

Ο Shoukry βρίσκεται στην Ισπανία για συνομιλίες σχετικά με τα σύνορα της Γάζας και την αναγνώριση από τη Μαδρίτη ενός παλαιστινιακού κράτους.

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.