Οι ΗΠΑ αγοράζουν άλλα 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, καθώς αναπληρώνει αργά το απόθεμα μετά τη μεγαλύτερη πώληση που έγινε ποτέ το 2022.
Το πετρέλαιο, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στην SPR τον Νοέμβριο, αγοράζεται με μέση τιμή 77,69 δολαρίων ανά βαρέλι, ανέφερε το υπουργείο.
Η αναπλήρωση του SPR είναι απαραίτητη αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την πώληση 180 εκατομμυρίων βαρελιών σε διάστημα έξι μηνών το 2022, σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν οι τιμές των καυσίμων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το DOE είπε ότι αγόρασε πίσω 38,6 εκατομμύρια βαρέλια και ότι θα συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες για να αγοράσει πίσω πετρέλαιο για το απόθεμα.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι επιδιώκει να αγοράσει πίσω πετρέλαιο για το SPR στα 79,99 δολάρια περίπου το βαρέλι ή χαμηλότερα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιούργησε το SPR μετά το αραβικό εμπάργκο πετρελαίου τη δεκαετία του 1970 πυροδότησε φόβους για την προσφορά, βλάπτοντας την οικονομία.
Η DOE ανέθεσε συμβόλαια τη Δευτέρα στην BP Products North America Inc, για 600.000 βαρέλια, τη Macquarie Commodities Trading US LLC, για 1,5 εκατ. βαρέλια και την Atlantic Trading & Marketing, η οποία πούλησε 900.000 βαρέλια.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν λέει ότι έχει μια στρατηγική με τρεις άξονες για να επιστρέψει το πετρέλαιο στα αποθέματα. Αυτό περιλαμβάνει την επαναγορά πετρελαίου, την επιστροφή πετρελαίου που δανείστηκε από το SPR σε εταιρείες και την ακύρωση πωλήσεων 140 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου SPR με εντολή του Κογκρέσου μέχρι το 2027. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες είχαν ψηφίσει αυτές τις πωλήσεις για να πληρώσουν για κυβερνητικά προγράμματα.







