Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ σχολίασε ότι είναι υπέρ των περισσότερων ιδεών που εξέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι στην έκθεσή του.
«Πρέπει να εργαστούμε για την κινητοποίηση των αναπτυξιακών δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα. Χαιρετίζω όλες τις προτάσεις του κ. Ντράγκι που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση», μοιράστηκε ο Λίντνερ, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι κατά του κοινού δανεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δεν πιστεύει ότι αυτό θα έλυνε “διαρθρωτικά” ζητήματα.
Προηγουμένως, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ότι το μπλοκ θα πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες του κατά 750 δισ. ευρώ ετησίως για να παραμείνει ανταγωνιστικό.







