Λαγκάρντ: Η οικονομική ανάκαμψη αντιμετωπίζει αντιξοότητες

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το «καταπιεσμένο επίπεδο» ορισμένων δεικτών υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης «αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους». Ωστόσο, είπε ότι η ΕΚΤ αναμένει ότι η ανάκαμψη θα ενισχυθεί με την πάροδο του χρόνου, «καθώς η αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων θα επιτρέψει στα νοικοκυριά να καταναλώνουν περισσότερο».

Η Λαγκάρντ επανέλαβε σε ομιλία της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί προσωρινά το τέταρτο τρίμηνο «καθώς οι προηγούμενες απότομες μειώσεις στις τιμές της ενέργειας πέφτουν από τους ετήσιους ρυθμούς», αλλά ότι η ΕΚΤ παραμένει βέβαιη ότι βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Η ίδια επέμεινε επίσης ότι η ένωση κεφαλαιαγορών πρέπει να αποτελέσει «ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής ανταγωνιστικότητας της ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση των «κατακερματισμένων αγορών της Ένωσης και, συνεπώς, για την προώθηση της διαφοροποίησης των κινδύνων και της απορρόφησης των κραδασμών σε ολόκληρη την ΕΕ».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.