Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές άνοιξαν με άνοδο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα πρόσφατα στοιχεία ΑΕΠ από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία, καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο της Ιταλίας.
Ο FTSE 100 και ο CAC 40 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα, στις 13:30 και 14:05 (τοπική ώρα) αντίστοιχα, ενώ ο Euro Stoxx 50 και ο γερμανικός DAX δεν θα λειτουργήσουν.
Επιπλέον, οι αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.
Στις 9:00 π.μ.ώρα Κ. Ευρώπης, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,34%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,30%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,13% έναντι του δολαρίου, φτάνοντας στα $1,03926 στις 8:58 π.μ. ώρα Κ. Ευρώπης. Την ίδια ώρα, η στερλίνα παραμένει σταθερή έναντι του αμερικανικού νομίσματος, διαπραγματευόμενη στα $1,25347.







