Τραμπ: Ενίσχυση εθνικής άμυνας με το νέο αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σχέδια για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας με ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα που κατευθύνει την κατασκευή ενός προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome, (Σιδηρούς Θόλος) όπως αυτό που έχει χρησιμοποιήσει το Ισραήλ για να αναχαιτίσει χιλιάδες πυραύλους.

Μιλώντας στους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τραμπ είπε ότι το σύστημα θα παρέχει σημαντική προστασία στους Αμερικανούς, τονίζοντας την ανάγκη οι ΗΠΑ να δώσουν προτεραιότητα στη δική τους ασφάλεια.

Η ορολογία που χρησιμοποιεί παραπέμπει στο σύστημα ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ, σχεδιασμένο για την προστασία της χώρας από πυραύλους, ρουκέτες και drones, που τέθηκε σε υπηρεσία το 2011. Έχει ποσοστό επιτυχίας στις αναχαιτίσεις που φθάνει περί το 90%, διατείνεται η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Rafael, που συμμετείχε στην ανάπτυξή του.

«Προστατεύουμε άλλες χώρες, αλλά δεν προστατεύουμε τον εαυτό μας», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην επιτυχή χρήση της τεχνολογίας Iron Dome στο Ισραήλ. Σημείωσε ότι όταν ο Ronald Reagan πρότεινε παρόμοιες άμυνες πριν από δεκαετίες, η τεχνολογία δεν ήταν διαθέσιμη εκείνη την εποχή. «Τώρα έχουμε εκπληκτική τεχνολογία», είπε ο Τραμπ. «Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το δικαιούνται».

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το νέο εκτελεστικό διάταγμα θα δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ να ξεκινήσει τις εργασίες για το έργο «αμέσως».

 

 

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.