Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σιγκέρου Ισίμπα είχαν τηλεφωνική συνομιλία μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν αμοιβαίο δασμό 20% σε ιαπωνικά προϊόντα την περασμένη εβδομάδα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τηλεφώνημα, ο Ishiba είπε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον όταν «είναι κατάλληλος ο χρόνος», ενώ συμφώνησε να αναθέσει τις διαπραγματεύσεις στους αρμόδιους υπουργούς στο μεταξύ. Ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social για να επιβεβαιώσει ότι το Τόκιο «στέλνει μια κορυφαία ομάδα για διαπραγματεύσεις», υποστηρίζοντας ότι η χώρα είχε μεταχειριστεί τις ΗΠΑ «πολύ άσχημα στο εμπόριο».
«Χώρες από όλο τον κόσμο μιλούν μαζί μας», πρόσθεσε, αφού προέτρεψε το αμερικανικό κοινό να μην πανικοβληθεί για την πτώση της αγοράς.







