Οι ΗΠΑ ανοίγουν μεικτά καθώς η Κίνα αρνείται τις εμπορικές συνομιλίες

Οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου ξεκίνησαν τις συναλλαγές τους σε μεικτό έδαφος την Πέμπτη μετά τα σχόλια του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Guo Jiakun, ο οποίος δήλωσε ότι η Κίνα δεν συμμετέχει σε καμία “οικονομική και εμπορική” συζήτηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και απαίτησε την άρση των “μονομερών” εισφορών.

Επιπλέον, οι πρόσφατες εκθέσεις εταιρικών κερδών που δημοσίευσαν οι εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ φάνηκε να μην ικανοποιούν τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones υποχώρησε κατά 0,47% ή 186 μονάδες. Ο Nasdaq 100 πρόσθεσε 0,40% και ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος.

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,53% έναντι του δολαρίου στις 16:29 π.μ. ώρα Ελλάδας, φθάνοντας στα 1,13741 δολάρια.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.