Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 112 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως από την κατεύθυνση των περιοχών Κουρσκ, Ορέλ, Μιλέρεβο, Πριμόρσκο-Αχτάρσκ, καθώς και από το Τσάουντα στην Κριμαία.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι κύριοι στόχοι των επιθέσεων ήταν οι περιοχές Τσερνιχόφ, Χάρκοβο, Σούμι, Πολτάβα, Οδησσός και Ντόνετσκ. Ο στρατός δήλωσε ότι κατάφερε να εξουδετερώσει 75 drones τύπου Shahed και άλλους τύπους drones προσομοίωσης, με 60 από αυτά να καταρρίπτονται με πυροβόλα όπλα και 15 να καταρρίπτονται με ηλεκτρονικό πόλεμο.
Οι επιθέσεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια του οποίου η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο το υπόμνημά της και προσέφερε μερική κατάπαυση του πυρός δύο ή τριών ημερών.







