Πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας στη ΔΥΠΑ Career Day Ηρακλείου

Η ΔΥΠΑ οργανώνει στο Ηράκλειο την 53η «Ημέρα Καριέρας» με πάνω από 1.000 ανοικτές θέσεις. Η δράση αναδεικνύει τον ρόλο της Κρήτης ως δυναμικής περιφερειακής αγοράς εργασίας.

Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας συγκεντρώνονται το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της 53ης «Ημέρας Καριέρας» που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel, από τις 10:00 έως τις 18:00, με ελεύθερη είσοδο για τους ενδιαφερόμενους και δυνατότητα προεγγραφής μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.

Ισχυρή συμμετοχή επιχειρήσεων και κλάδων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, στη δράση συμμετέχουν 35 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας. Από το χονδρικό και λιανικό εμπόριο και τα τρόφιμα, έως τις τηλεπικοινωνίες, τον τουρισμό, τα υδραυλικά και είδη θέρμανσης, την επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών, την παραγωγή γεωργικών λιπασμάτων και φαρμάκων, τις ελαιουργικές επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και τα logistics, ολόκληρη η παραγωγική αλυσίδα της Κρήτης εκπροσωπείται.

Η ποικιλία των κλάδων δείχνει αφενός τη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό, αφετέρου την προσπάθεια των επιχειρήσεων να καλύψουν κενά σε μια περίοδο έντονης τουριστικής και εμπορικής δραστηριότητας. Η Κρήτη, ως ώριμος τουριστικός και αγροδιατροφικός προορισμός, αναζητά τόσο υψηλής εξειδίκευσης στελέχη όσο και προσωπικό πρώτης γραμμής.

Ειδικότητες για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης

Οι διαθέσιμες θέσεις καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς εργασίας: από πτυχιούχους πανεπιστημίου έως αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΙΕΚ. Ζητούνται μεταξύ άλλων μηχανικοί περιβάλλοντος, περιβαλλοντολόγοι, χημικοί μηχανικοί, τεχνολόγοι τροφίμων, χημικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, τεχνικοί δικτύων και ειδικότητες ΙΤ.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ζήτηση για συμβούλους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης, συμβούλους πωλήσεων, ταμίες, υπαλλήλους γραφείου, λογιστές, πωλητές, κρεοπώλες, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, υπαλλήλους αποθήκης και οδηγούς. Παράλληλα, αναζητούνται βρεφοκόμοι και νηπιαγωγοί, καθώς και προσωπικό σε όλο το φάσμα του τουρισμού και της φιλοξενίας – από reception και housekeeping έως F&B και διοικητικές θέσεις.

Άμεση διασύνδεση ανέργων και εργοδοτών

Κομβικό στοιχείο της «Ημέρας Καριέρας» είναι ο άμεσος χαρακτήρας της διασύνδεσης: οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν επιτόπου το βιογραφικό τους και να πραγματοποιήσουν αρχικές συνεντεύξεις με στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, διεκδικώντας θέσεις που ταιριάζουν στο προφίλ και την εμπειρία τους. Πρόκειται για μοντέλο που περιορίζει τη γραφειοκρατία και επιταχύνει τις προσλήψεις, ειδικά σε κλάδους με εποχική ή πιεσμένη ζήτηση.

Για τη ΔΥΠΑ, τέτοιες δράσεις λειτουργούν συμπληρωματικά προς τα κλασικά επιδοματικά και προγραμμάτων κατάρτισης εργαλεία, ενισχύοντας τον ρόλο της ως ενεργητικού διαμεσολαβητή μεταξύ ανέργων και επιχειρήσεων. Η έμφαση σε περιφερειακά κέντρα όπως το Ηράκλειο αναδεικνύει επίσης τη στρατηγική στόχευση για μείωση της ανεργίας εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σχόλιο SBCTV : Η 53η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ηράκλειο δεν είναι απλώς μια ακόμη εκδήλωση: αποτελεί βαρόμετρο για τη δυναμική της τοπικής αγοράς εργασίας, ιδίως σε τουρισμό, εμπόριο και αγροδιατροφή. Η συγκέντρωση άνω των 1.000 θέσεων και 35 επιχειρήσεων δείχνει ότι η ζήτηση υπάρχει, αλλά το στοίχημα παραμένει η ποιοτική αντιστοίχιση δεξιοτήτων και αναγκών. Αν η ΔΥΠΑ καταφέρει να μετατρέψει αυτές τις συναντήσεις σε πραγματικές, σταθερές προσλήψεις και όχι σε ευκαιριακές λύσεις, τότε τέτοιες δράσεις μπορούν να εξελιχθούν σε ουσιαστικό εργαλείο μείωσης της ανεργίας και αναβάθμισης της εργασιακής κινητικότητας στην περιφέρεια.

#ΔΥΠΑ #ΗμέραΚαριέρας #Ηράκλειο #ΑγοράΕργασίας #Ανεργία #Τουρισμός

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.