Trump: Οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν εμβόλιο για τον κορονοϊό -είναι θέμα εβδομάδων

Οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν εμβόλιο για τον κορονοϊό, μπορεί να είναι και θέμα εβδομάδων, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εκπομπή “Fox & Friends”.

“Τα πηγαίνουμε καλά και έχουμε ένα εμβόλιο που θα έρθει σύντομα και φτάσαμε εκεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που βλέπουν την υγεία τους να βελτιώνεται τώρα, κάτι που δεν έβλεπαν πριν από τρεις μήνες”, είπε.

Ερωτηθείς για τις κριτικές που δέχεται επειδή πιέζει την κυβέρνηση για ένα εμβόλιο, ο Trump είπε πως δεν το κάνει για πολιτικούς λόγους, αλλά επειδή θέλει γρήγορα ένα εμβόλιο. “Με μια κυβέρνηση Biden, δεν θα βλέπατε εμβόλιο για χρόνια, θα τους έπαιρνε 2 με 3 χρόνια. Εγώ επιτάχυνα τη διαδικασία με τον FDA”, είπε.

“Μπορεί να είναι θέμα τεσσάρων εβδομάδων, μπορεί οκτώ εβδομάδων, αλλά θα το έχουμε. Λαμβάνουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Και έχουμε πολύ καλές εταιρείες, την Pfizer, την Johnson & Johnson, την Moderna, δεν είναι μόνο μία εταιρεία. Και όλες τα πάνε πολύ καλά, είπε. “Θα είναι πολύ καλό, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά για τον κόσμο”.