Ζημιές για πρώτη φορά σε ετήσια βάση ανακοίνωσε η easyJet

Ζημιές 1,27 δισ. στερλίνων εμφάνισε η EasyJet στο 12μηνο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αποδεικνύοντας την έκταση της επίδρασς της πανδημίας στη βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία ποτέ δεν έχει ανακοινώσει ζημιές σε ετήσια βάση, στην 25ετή ιστορία της.

Με τα ταξίδια να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη, η easyjet ανακοίνωσε ότι το cash burn στο τρίμηνο, βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι επενδυτές για να δουν τη μείωση του κόστους, βελτιώθηκε στα 651 εκατ. στερλίνες από τα 774 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από τις συζητήσεις με την Τράπεζα της Αγγλίας και το υπουργείο Οικονομικών, θα επεκτείνει τον δανεισμό της από το Corporate Finance Facility που δημιουργήθηκε για τον κοροονοϊό, ανακουφίζοντας την πίεση στον ισολογισμό της.

Η easyJet ανακοίνωσε ζημιές προ φόρων για τη χρήση ύψους 1,27 δισ. Στερλίνων έναντι των κερδών 430 εκατ. Στερλίνων πριν από ένα χρόνο.

Αυτή την περίοδο οι δραστηριότητες της εταιρείας που είναι λειτουργικές είναι κοντά στο 20%, και η βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα είναι τέτοια που δεν μπορεί να παράσχει καμία οικονομική εκτίμηση.