Νέα εγκύκλιος για τη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών

Νέα  εγκύκλιο εξέδωσε ο ΕΦΚΑ για την εφαρμογή της ρύθμισης ασφαλιστικών εισφορών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής ή αναστολή είσπραξης.

Η Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση προθεσμιών καταβολής ή αναστολή είσπραξης (Άρθρο 32) Στις διατάξεις της παρούσας ρύθμισης που προβλέπεται στο άρθρο 32 εντάσσονται κατόπιν υποβολής αιτήματος από τον οφειλέτη:
– Ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2020, η καταβολή των οποίων παρατάθηκε μέχρι την 30η Απριλίου 2021.
-Ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από ασφαλιστικές εισφορές περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2020 καθώς και τυχόν δόσεων από συμπληρωματική εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών, η καταβολή των οποίων παρατάθηκε μέχρι την 30η Απριλίου 2021.
-Όσες από τις παραπάνω οφειλές τελούν σε αναστολή είσπραξης.

Οι οφειλές των προαναφερόμενων χρονικών περιόδων με τις τυχόν αναλογούσες σε αυτές προσαυξήσεις δύναται να εξοφληθούν μέχρι και σε 24 μηνιαίες δόσεις.Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2021 στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. αφού καταστούν ληξιπρόθεσμες οι παραπάνω οφειλές και διαβιβαστούν στο Κ.Ε.Α.Ο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.