Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα δουν «ξεφουσκωμένο» το εκκαθαριστικό

Επτά στους δέκα φορολογούμενους που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση είτε δεν πληρώνουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2020 είτε έχουν επιστροφή φόρου, ενώ ένας στους τέσσερις καλείται να πληρώσει έξτρα φόρο για τα εισοδήματα της περσινής χρονιάς.

Η εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας με τους μειωμένους συντελεστές, το «πάγωμα» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα το «κουρεμένο» πέναλτι για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις και η απενεργοποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης για τους πληττόμενους φορολογουμένους «ξεφουσκώνουν» φέτος τον λογαριασμό της Εφορίας.

Το 56,71% των φορολογουμένων δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα του 2020.

Για το 16,85% των φορολογουμένων ή 193.118 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου. Επίσης 335.651 φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2020 εισοδήματα από ακίνητα έχουν υποβάλει ήδη τη δήλωσή τους. 82.923 ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει το έντυπο Ε3, το οποίο είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών και να κερδίσουν το πιστωτικό που θα χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.