Επίδομα για το ηλεκτρικό ρεύμα

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος από 18 έως 600 ευρώ για την κάλυψη του αυξημένου κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Μαΐου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα power pass αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 14 ή 15 Ιουνίου και θα μείνει ανοιχτή για την υποβολή των αιτήσεων 15 ημέρες.

Το ποσό της επιδότησης αντιστοιχεί σε ποσοστό 60% επί της αύξησης των λογαριασμών ρεύματος των ως άνω παροχών, που έχουν εκδοθεί την περίοδο αναφοράς, υπολογιζόμενης ως του υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση, από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής κάθε λογαριασμού ρεύματος των ποσών έκπτωσης: α) που έχει χορηγηθεί από τον ειδικό λογαριασμό με την ονομασία «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» και β) που έχει ήδη χορηγηθεί από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, επί της κατανάλωσης ενέργειας του λογαριασμού.

Για τη καταβολή της αποζημίωσης θα ληφθεί υπόψη το εισόδημα του 2020 που δηλώθηκε στην εφορία το 2021. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2020 έως την 1η Μαΐου 2022 καθώς πολλοί φορολογούμενοι υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις διορθώνοντας τις αρχικές.

 Για τα νοικοκυριά που δηλώνουν την ίδια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (π.χ. διπλοκατοικίες) η επιδότηση θα δοθεί στο δικαιούχο του οποίου ο ΑΦΜ αναγράφεται στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.