Στην τηλεόραση του OPEN φιλοξενήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης των συντάξεων.
”Το ένα θα είναι το ξεπάγωμα των αυξήσεων για όλες τις συντάξεις από 1/1/23. Θα έχουμε και την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους – φυσικά και για τους δημοσίους υπαλλήλους – κάτι που θα έχει θετική αντανάκλαση στους συνταξιούχους”, σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Σε ότι αφορά το ύψος που οι συντάξεις θα έχουν τόνισε τα εξής:
”Θα πρέπει να περιμένουμε να κλείσει ο χρόνος. Η αύξηση είναι συνάρτηση της αύξησης του ΑΕΠ και της αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Αυτά προστίθενται και διαιρούνται δια δύο. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία και αυτό θα εφαρμόσει και η κυβέρνηση. Οσο ψηλότερα πάνε αυτά, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι αυξήσεις. Βέβαια, η αύξηση του ΑΕΠ είναι θετικό νέο, η αύξηση του τιμαρίθμου δεν είναι, γενικότερα μιλώντας”







