Ηχηρή απάντησαν έδωσαν Αθήνα και Κάιρο σε Άγκυρα και Τρίπολη με αφορμή το τουρκολιβυκό σύμφωνο, το οποίο και υπεγράφη χθες.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Ο Πρόεδρος της Βουλής Λιβύης χαρακτήρισε ως ”παράνομο” το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων, προσθέτοντας πως ”δεν έχει καμία εξουσιοδότηση”.
Και οι δύο πλευρές, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας να υπογράψει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία. Συγχρόνως συμφωνήθηκε ο Έλληνας υπουργός ΕΞωτερικών να μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την προσεχή Κυριακή.







