Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics: Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα

Τα οφέλη που μπορεί να εξασφαλίσουν η χρήση ηλεκτροκίνητων μέσων και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσίασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές Μιχάλης Παπαδόπουλος, στο συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως βασική προτεραιότητά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να καταστούν οι μεταφορές βιώσιμες και σε αυτό το πλαίσιο, η καινοτομία και η ψηφιακή μετάβαση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ψυχόμενης και της Εφοδιαστικής αλυσίδας συνολικά, καθώς βελτιώνουν την αποδοτικότητα των μεταφορών και προσφέρουν λύσεις στην αγορά.

Ακολούθως προσέθεσε: «Εξετάζουμε την ένταξη στο νέο θεσμικό πλαίσιο της έννοιας της Βιώσιμης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, έτσι ώστε με την επαρκή πληροφόρηση σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις να προκρίνουν πιο βιώσιμες επιλογές παραδόσεων και μετακινήσεων.