5+1 μηνύματα προς τις τράπεζες

«Το τραπεζικό σύστημα οφείλει να συμβάλει στην πιστωτική επέκταση και στην ταχεία υλοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, να αναμορφώσει την τιμολογιακή πολιτική δανείων, καταθέσεων και προμηθειών με τρόπο που δεν επιβαρύνει δυσανάλογα επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και να δείξει ευαισθησία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών κατά την ομιλία του στο 20th Bank Management Conference.

Ξεκάθαρα και σαφή αποτελούν τα μηνύματα του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα προς τις διοικήσεις των τραπεζών ώστε να ενισχύσουν και να στηρίξουν έμπρακτα ελληνική οικονομία, επιχειρήσεις και καταναλωτές.

«Το τραπεζικό σύστημα οφείλει να συμβάλει στην πιστωτική επέκταση και στην ταχεία υλοποίηση ρυθμίσεων οφειλών, να αναμορφώσει την τιμολογιακή πολιτική δανείων, καταθέσεων και προμηθειών με τρόπο που δεν επιβαρύνει δυσανάλογα επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και να δείξει ευαισθησία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», σημείωσε ο Υπουργός κατά την ομιλία του στο 20th Bank Management Conference.

Από τη πλευρά του ο ίδιος περιέγραψε πρωτοβουλίες και δράσεις της Κυβέρνησης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές προκλήσεις των τελευταίων δυόμισι ετών, αλλά και τις μεγάλες ευθύνες του ίδιου του τραπεζικού συστήματος στην παρούσα εποχή υψηλής – διεθνώς – αβεβαιότητας και ανοδικών κινδύνων.