Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίαση αναπτυξιακής στρατηγικής στους διεθνείς επενδυτές

Για την αναπτυξιακή οικονομική πολιτική και τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link που πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μεγάλες διεθνείς τράπεζες και άλλους οργανισμούς.

Ο κ. Σταϊκούρας εστίασε σε ορισμένες βασικές παραμέτρους, οι οποίες εκτίμησε ότι αντανακλούν το βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον στην χώρα μας. Όπως επισήμανε:

· Η Ελλάδα συνεχίζει να υπερβαίνει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

· Η σύνθεση του ΑΕΠ αλλάζει προς θετική κατεύθυνση.

· Οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας είναι θετικές.

· Ο τραπεζικός τομέας έχει σημειώσει, και εξακολουθεί να σημειώνει, αξιοσημείωτη πρόοδο.

· Τα δημόσια οικονομικά συνεχίζουν να κινούνται σε πορεία βελτίωσης.

· Το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε τροχιά μείωσης που αποτελεί ρεκόρ.

· Η αξιοπιστία της χώρας ενισχύεται.

Ο υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του τόνισε ότι «σε αυτή την ταραχώδη περίοδο παρατεταμένης υψηλής αβεβαιότητας και αστάθειας, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών μας αποτελεί μείζονα πρόκληση. Οι κυβερνήσεις καλούνται να συνεργαστούν και να αναπτύξουν έγκαιρες, αποτελεσματικές και διορατικές πολιτικές. Στην περίπτωση της Ελλάδας, την τελευταία τριετία η κυβέρνηση σχεδιάζει και εφαρμόζει πολιτικές που αντανακλούν τις παραπάνω αρχές και οδηγούν σε σημαντικά επιτεύγματα, όπως επιβεβαιώνουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη»

Πηγή:amna.gr