Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Μονογονεϊκής Οικογένειας Από το WSPC σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation

Το WSPC, μέσω αυτής της δράσης, στοχεύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών μέσα στο 2023

Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος – που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

Τα τρία αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα – με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ανά συμμετέχοντα – επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το πλεόνασμα αυτό που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους. Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων).

Η γνώση και η πιστοποίηση του σύνθετου αυτού προγράμματος δίνει την ευκαιρία σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας για αναζήτηση και εύρεση εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εύρεση εργασίας, αλλά και στο χτίσιμο μίας νέας πορείας και επαγγελματικής καριέρας στην Ελλάδα, ή και το εξωτερικό.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Επιπλέον, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρίες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Ομοίως, οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες που αποτελούν μονογονεϊκή οικογένεια, είναι ενήλικες (έως 44 ετών), έχουν ελληνική ιθαγένεια και καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, με δικαίωμα εξαργύρωσης μέχρι το τέλος του 2023. Σε περίπτωση απουσίας από τα μαθήματα, η συμμετοχή ακυρώνεται.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ