Χτύπησε «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στο Κοινοβούλιο, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τη πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Πολλές φορές έχουμε αντιπαρατεθεί για το ζήτημα των υποκλοπών. Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα ευθέως. Έχουμε συζητήσει τρεις φορές, με αφορμή και νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Οι απόψεις μου κρίνονται, όπως και οι δικές σας. Σίγουρα δεν κρύβομαι, σίγουρα δεν έχω πάθει αφωνία. Εσείς δεν έχετε πει κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που κατέληγαν στο ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Καλογρίτσα» σημείωσε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Δεν αγνοούμε τα λάθη μας αλλά δεν θα διαλύσουμε μία κρίσιμη κρατική δομή. Υπήρχαν τα ονόματα; Διότι αν δεν υπήρχαν, παραπλανάτε για ακόμη μια φορά το κοινοβούλιο. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ραμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς;

Λίγο πριν, καυστικός υπήρξε ο Αλέξης Τσίπρας με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη. Γιατί παρακολουθούσατε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; θα δώσετε καμια σαφή απάντηση τι σχέση εχουν οι παρακολουθήσεις με τα εξοπλιστικά προγράμματα;» υπογράμμισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μην επιχειρήσετε να μας παραστήσετε τον κατήγορο. Κατηγορούμενος είστε σήμερα όχι κατήγορος», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε αισχρές τις επιθέσεις που δέχεται η ΑΔΑΕ και ο πρόεδρός της ο κ. Ράμμος και όπως είπε «αποκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπο μιας εξουσίας που οδηγείται στον εκφασισμό».

Συγχρόνως δεν άφησε ασχολίαστη και την υπόθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μια σακούλα είχε και την παρέδωσε στην κοινωνία, ήταν μια σακούλα με 37 δισ. ευρώ»

Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Πιο συγκεκριμένα έκανε σαφή αναφορά στην παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. «Ήταν σχέδιο καλά οργανωμένο» τόνισε αναφερόμενος στην αποτυχημένη προσπάθεια παρακολούθησης με το σύστημα predator και τη νόμιμη επισύνδεση μέσω ΕΥΠ.

«Υπάρχει ρυπαρό δίκτυο που στήθηκε και οργανώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και στηρίζεται και προστατεύεται μέχρι και σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ. Πολύ φοβάμαι ότι εξακολουθεί να υφίσταται», προσέθεσε αμέσως μετά.

«Αυτός ο πρωθυπουργός αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης από το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο κ. Κατρίνης.