Όλες οι γυναίκες στο Αφγανιστάν διατρέχουν κίνδυνο διωγμού

Οι περιορισμοί που επέβαλε το de facto καθεστώς των Ταλιμπάν σημαίνουν πως όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν διατρέχουν κίνδυνο να υποστούν διωγμό και κατά συνέπεια δικαιούνται γενικά καθεστώς προσφύγων στην Ευρώπη, έκρινε χθες Πέμπτη ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA).

Η εκτίμηση του οργανισμού σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ βασίζεται στα εντεινόμενα μέτρα καταστολής στο Αφγανιστάν, που απαγορεύουν ή περιορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόσβαση των γυναικών και των κοριτσιών στην παιδεία και στην εργασία, την ελευθερία της κίνησης και την ελευθερία της έκφρασης.

Διατυπώθηκε στο πλαίσιο της νέας έκθεσης του οργανισμού για το Αφγανιστάν, η οποία συντάχθηκε σε συντονισμό με κράτη της ΕΕ.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.