Αθώος δηλώνει ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και καταγγέλλει την ομολογία βασικού υπόπτου προς υπεράσπιση ιδίου συμφέροντος με ηλεκτρονικό του μήνυμα προς την Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο Μαρκ Ταραμπέλα αποκλείσθηκε χθες από την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το βελγικό Σοσιαλιστικό Κόμμα όσο διαρκεί η έρευνα.
Θυμίζουμε πως κατηγορήθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι – τον έναν από τους τέσσερις υπόπτους που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με το Κατάρ – ο οποίος δήλωσε στους ανακριτές ότι κατέβαλε στον βέλγο ευρωβουλευτή «120.000 έως 140.00 ευρώ», σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Echo.
«Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να μην έχω το δικαίωμα να υπερασπισθώ τον εαυτό μου. Δηλώνω και θα δηλώνω αθώος. Δεν έλαβα ποτέ χρήματα ή δώρα με αντάλλαγμα τις πολιτικές μου απόψεις», σημειώνει.
«Κρίνομαι από την κοινή γνώμη ή από ορισμένους συναδέλφους μου με βάση δημοσιεύματα του Τύπου ή την ομολογία προς υπεράσπιση ίδιων συμφερόντων φυλακισμένων, ομολογία που όπως φαίνεται μεταβλήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, αντίθετα με την δική μου θέση», γράφει.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντόνιο Παντσέρι, κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, έκανε συμφωνία με την βελγική δικαιοσύνη βάσει της οποίας δεσμεύεται να δώσει πληροφορίες στους ανακριτές με αντάλλαγμα την επιβολή μειωμένης ποινής φυλάκισης. Πρόκειται για καθεστώς «προστατευόμενου μάρτυρα», αντίστοιχου με το ισχύον στην πρακτική κατά της Μαφίας στην Ιταλία.







