Εντυπωσίασε η ελληνική αποστολή μαρμάρου στην έκθεση StoneExpo. Βραβεύτηκε το Περίπτερο, που συμμετείχε η Ελλάδα

To «ταξίδι» του νέου brand του ελληνικού μαρμάρου «Greek Marble | Then. Now. Forever» συνεχίζεται και το 2023, με πρώτο σταθμό την Διεθνή Έκθεση TISE-StonExpo, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, από 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.), στήριξε την εθνική συμμετοχή στην έκθεση και την παρουσία οκτώ από τις σπουδαιότερες εταιρίες του κλάδου: FHL Kyriakidis Group, HMG (Hellenic Marble Group), Iktinos Hellas S.A., John Papagiannoulis Bros S.A., Marmara Psofaki S.A., Marmyk Iliopoulos S.A., Nordia Marble, Stonetech SA.

Το Natural Stone Pavillion, στο οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα, έλαβε το βραβείο για την καλύτερη και πιο εντυπωσιακή παρουσία στη διοργάνωση.

Η χώρα μας συμμετείχε επίσης για πρώτη φορά στη Στρατηγική Συμμαχία για την Προώθηση Φυσικών Πετρωμάτων (Natural Stone Strategic Alliance), στην οποία οι σύνδεσμοι που εκπροσωπούν τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων, συνεργάζονται στενά για την στρατηγική ανάπτυξη του τομέα. Στη συμμαχία αυτή, συμμετέχουν επίσης η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Όσοι επισκέφτηκαν το κεντρικό περίπτερο «Greek Marble», είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια μοναδική διαδραστική εμπειρία. Ο γλύπτης και απόφοιτος του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, Αργύρης Ραλλιάς, επιμελήθηκε από την αρχή, τη δημιουργία ενός εξαιρετικού για τον συμβολισμό του, γλυπτού, με τον τίτλο «Η Κυρά της Καραμουρλάρ». Το γλυπτό, το οποίο ολοκληρώθηκε κατά την διάρκεια της τρίτης μέρας της έκθεσης, έγινε δωρεά στο Ινστιτούτο Φυσικών Πετρωμάτων των Η.Π.Α (Natural Stone Institute) και θα δημοπρατηθεί μέσα στη χρονιά.

H εντεταλμένη Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου δήλωσε: «Η Αμερική είναι στρατηγική αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές και είμαστε αισιόδοξοι όταν αναπτυσσόμενοι κλάδοι στρέφουν τις προσπάθειες τους προς τα εκεί. Αυτό συμβαίνει φέτος με τον κλάδο του μαρμάρου που με την ενεργή στήριξη της Enterprise Greece, συμμετείχε με 8 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στην έκθεση TISE και ταυτόχρονα πρόβαλε το νέο σύγχρονο Branding του κλάδου GREEK MARBLE. Then, Now, Forever, σε μια τεράστια αγορά που παρά τις προκλήσεις, παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες. Το Ελληνικό μάρμαρο ένα προϊόν συνυφασμένο με τον πολιτισμό μας, εξάγεται σε όλο τον κόσμο και πλέον παρουσιάζεται με αξιώσεις και στην αγορά των Η.Π.Α.»

 

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.