Γενναίο «κούρεμα» και σημαντική επιμήκυνση στην αποπληρωμή των οφειλών έχουν κερδίσει σχεδόν οι μισοί από τους οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Περίπου 17.000 νοικοκυριά έχουν βρει «ομπρέλα προστασίας» για την πρώτη κατοικία τους στον μηχανισμό «ΓΕΦΥΡΑ». Η διμερής διαπραγμάτευση και ο εξωδικαστικός μηχανισμός είναι τα άλλα δύο «όπλα» που έχουν οι δανειολήπτες για τη ρύθμιση των οφειλών τους.
Το μέσο ποσοστό διαγραφής οφειλών είναι 22% για χρέη προς το Δημόσιο και 31,5% για οφειλές προς τις τράπεζες. Επίσης, η ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο έχει μέση διάρκεια 18 χρόνια και προς τις τράπεζες 15 χρόνια.
Μέχρι στιγμής, περίπου 3.755 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν ενταχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για χρέη προς το Δημόσιο και τις τράπεζες που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ.







