Nέα πρωτοβουλία «Μαθαίνω για τον Καρκίνο» της Pfizer Hellas για τους ασθενείς

Μια νέα ενημερωτική δράση που θέτει τον ασθενή στον επίκεντρο παρουσίασε η Pfizer Hellas με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών, των οικογενειών και των φροντιστών τους για σημαντικά ερωτήματα γύρω από τον καρκίνο. Η νέα αυτή πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου.

Η δράση «ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» είναι πρωτοβουλία του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και περιλαμβάνει 17 online videos, τα οποία εξηγούν και απαντούν με απλή, κατανοητή γλώσσα σε συχνά ερωτήματα που απασχολούν τους ασθενείς με καρκίνο. Βασικά ερωτήματα όπως «Τι είναι ο Καρκίνος;» «Τι είναι η βιοψία» ή «Τι είναι η χημειοθεραπεία», αλλά και πιο σύνθετα, όπως «Πώς να μιλήσω για τον καρκίνο στο παιδί μου;», «Πώς μπορείτε να υποστηρίξετε έναν ασθενή με καρκίνο;», βρίσκουν αξιόπιστες απαντήσεις μέσα από τα videos, συμβάλλοντας στην κατανόηση του καρκίνου. Στόχος των video αυτών είναι η δημιουργία γνώσης που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να ξεπεραστούν βασικά στερεότυπα που ακολουθούν τον καρκίνο.

Και αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη ασθενοκεντρική στρατηγική της Pfizer Hellas που έχει ως βασικό άξονα την ενίσχυση της γνώσης και της εκπαίδευσης των ασθενών και των φροντιστών τους σε θέματα Υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.