Μητσοτάκης: «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση»

Βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να λάβει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, εξέφρασε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, όπου και βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής.

Βάσει όσων ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα στη περίπτωση που αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα θα μπορέσει να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού.

«Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός – έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε – σχολίασε τα όσα είπε προσφάτως ο Νίκος Ανδρουλάκης σχετικά με τα σενάρια συγκυβέρνησης. 

«Νομίζω θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με αυτά που είπε. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και νομίζω αυτό το απαιτεί η σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας πουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε», δήλωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε «στοπ» στα σενάρια ιδιωτικοποίησης του νερού.

«Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού το οποίο ήταν είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Και πραγματικά αναρωτιέμαι εάν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς τις εκλογές εν μέσω ενός απαράδεκτο περιβάλλοντος fake news. Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως γιατί ακριβώς ενισχύει την ρυθμιστική αρχή ενέργειας με αρμοδιότητες που έχει να κάνει με το νερό. Δεν έχει τίποτα να κάνει με μία ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, την οποία και επί της αρχής απορρίπτω. Μην ρωτάτε εμένα, για την θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, ρωτήστε όλους αυτούς που εξακολουθούν και αναπαράγουν αυτά τα fake news», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.