Πάσχα στο χωριό με πινακίδες …και τέλη «με το μήνα»

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα μπορέσουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να πάρουν πινακίδες και να κινήσουν με τα οχήματα που είχαν θέσει μέχρι και πέρυσι σε ακινησία, πληρώνοντας αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, χωρίς καμία προσαύξηση και μόνον για όσους μήνες επιλέξουν.!

Μπαίνει επιτέλους σε εφαρμογή το μέτρο των μηνιαίων τελών κυκλοφορίας…

Από την 1η Απριλίου οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας σε μηνιαία βάση, ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κάτοχος Ι.Χ. μπορεί να καταβάλλει το 1/12 του ετήσιου τέλους για κάθε μήνα κυκλοφορίας. Δηλαδή, αν κάποιος θέλει να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για 4 μήνες και τα ετήσια τέλη είναι 255 ευρώ, θα πληρώσει 85 ευρώ. Αν κάποιος επιλέξει να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για μερικές ημέρες, τότε θα πληρώσει το 1/12 του ετήσιου τέλους.

Προσοχή!

Η άρση της ακινησίας των οχημάτων μπορεί να γίνει μόνο μία φορά εντός του έτους. Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος που έχει κάνει χρήση του μέτρου υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ηλεκτρονική ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας κι εφόσον αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, η εν λόγω προθεσμία μετατίθεται έως την επόμενη εργάσιμη, για τη Φορολογική Διοίκηση, ημέρα.