«Ψήφος εμπιστοσύνης» της Moody’s στις ελληνικές τράπεζες

Νέα ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης δίνει σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες, τονίζοντας πως οι θετικές προοπτικές του κλάδου οδηγούνται κυρίως από τις βελτιώσεις που αναμένονται στο μέτωπο της κερδοφορίας, τη στιγμή που το πιστωτικό ρίσκο φαίνεται διαχειρίσιμο ενώ η κεφαλαιοποίησή τους παραμένει σταθερή.

Η Moody’s προχωρά σε δεύτερη έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες μέσα σε λιγότερο από 10 μέρες και εν μέσω της αναταραχής που προκάλεσαν διεθνώς οι εξελίξεις με τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ και την Credit Suisse στη συνέχεια, με την Deutsche Bank να δέχεται επίσης πρόσφατα τα «πυρά» των αγορών.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κινηθεί στο 1,8% φέτος και στο 1,7% το 2024, με συνεχιζόμενη ισχυρή πιστωτική ανάπτυξη, μεγέθη τα οποία και θα υποστηρίξουν τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών.

Στις 21 Μαρτίου, και έπειτα από την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2022, ο οίκος είχε επισημάνει πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν ισχυρές άμυνες ρευστότητας και χρηματοδότησης από την αύξηση των καταθέσεων, ενώ τα επίπεδα κεφαλαίων παραμένουν άνετα πάνω από τις εποπτικές απαιτήσεις.