Με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σε εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Στόχος της ελληνικής θητείας στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα είναι η ενίσχυση των προσπαθειών του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης, διαμήνυσε με σαφήνεια ο υπουργός Εξωτερικών.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η χώρα μας, ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, αποτελεί σταθερό και θερμό υποστηρικτή των αρχών και αξιών του και έστειλε το μήνυμα πως, ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα συνεργαστεί με όλα τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών και θα εργαστεί για την προάσπιση του συστήματος συλλογικής ασφάλειας που καθιέρωσε ο Χάρτης του ΟΗΕ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απαγόρευση χρήσης ή την απειλή χρήσης βίας».
Αναφερόμενος στον συμβολισμό του χώρου που επιλέχθηκε να διεξαχθεί η εκδήλωση, είπε ότι πραγματοποιείται σε μια εμβληματική τοποθεσία, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, σε ένα χώρο ο οποίος αναδεικνύει με τον πιο περήφανο τρόπο την οικουμενικότητα των μηνυμάτων της αρχαίας Ελλάδας.
«Το μουσείο το οποίο μας φιλοξενεί απόψε αποτελεί σύμβολο του σύγχρονου δυναμισμού μας και των επιτευγμάτων της σημερινής Ελλάδας. Φιλοξενεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα» σημείωσε







