«Να δείξουμε ότι τη δύναμη την έχουν οι πολίτες, όχι αυτοί που έχουν τα χρήματα και τα ισχυρά μέσα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια συζήτηση-συνέντευξη στο κανάλι της youtuber Zoe Pre, καλώντας τους νέους να πάνε μαζικά στην κάλπη και σημειώνοντας ότι η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή γιατί «κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους νέους να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν ό,τι θέλουν, σημειώνοντας:
«Αν πάει στην κάλπη ο νέος θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Αν κάτσει σπίτι του θα επιβεβαιώσει αυτό που θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ στο κοινό το οποίο απευθύνονται. Αν πάει αυτό το κοινό θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Αν πάει το κοινό που ενημερώνεται από το διαδίκτυο θα είναι άλλο το αποτέλεσμα».
«Να δείξουμε», τόνισε, μέσα από την ψήφο μας ότι τη δύναμη δεν την έχουν αυτοί που έχουν τα χρήματα να έχουν ισχυρά μέσα, την δύναμη την έχουν οι πολίτες».
«Αυτό που θα πονέσει το κατεστημένο είναι να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές», υπογράμμισε.
Στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου κάλεσε τους πολίτες «να μην πιστέψουν τίποτα από όσα θα δουν σε σχέση με το ότι κάποιοι θα προδικάσουν το αποτέλεσμα και θα κάνουν προβοκάτσιες».
Σημείωσε ότι «είναι μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση και η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή, καθώς θα κρίνουν ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα».
Τους κάλεσε ακόμη «να δώσουμε την ευκαιρία να πάει αλλιώς η ζωή μας, γιατί ζήσαμε πολύ δύσκολα αυτά τα 4 χρόνια, κυρίως γιατί υπήρξαν επιλογές που διεύρυναν πάρα πολύ τις ανισότητες και την αδικία».
Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να περάσει την αντίληψη ότι «όλοι είμαστε ίδιοι», σχολιάζοντας πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή είναι καλή και λέει: «εντάξει εμείς δεν είμαστε καλοί, δεν είμαστε έντιμοι, αλλά όλοι ανέντιμοι είναι. Και δεν αλλάζει τίποτα μέσα από την πολιτική»».
«Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς νιώθουμε τα προβλήματα των ανθρώπων και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή τους», είπε.







