Επέκταση στην έξυπνη Ναυτιλία για την Qualco με εξαγορά της Synthetica η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς του Data Science – Artificial Intelligence και ΙοΤ με εξειδίκευση στη ναυτιλία. Συγκεκριμένα ο όμιλος Qualco, εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (51%) της Synthetica.
Μέσω της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, ο όμιλος Qualco και η Synthetica φιλοδοξούν να επεκτείνουν περαιτέρω το διεθνές τους αποτύπωμα και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στον κλάδο της Ναυτιλίας.
Οι λύσεις Digital Twin της Synthetica
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μέσω λύσεων Digital Twin η Synthetica προσφέρει «έξυπνα» εργαλεία για την παρακολούθηση της λειτουργίας εμπορικών πλοίων και την πρόληψη τεχνικών προβλημάτων. Οι λύσεις της έχουν ήδη εγκατασταθεί σε στόλους της ναυτιλιακής αγοράς. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για επέκταση στην έξυπνη Ναυτιλία της Qualco
Ο Chief Innovation Officer του ομίλου Qualco Γιάννης Γκικόπουλος, χαρακτήρισε την Synthetica «πρωτοπόρα εταιρεία στον κλάδο του ΑΙ και ΙοΤ». Σχολιάζοντας το deal δήλωσε: «Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις προηγμένες τεχνολογίες και την εξειδίκευση της Synthetica, ώστε να πυροδοτήσουμε ουσιαστικές αλλαγές στον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο.»
Ο Δαμιανός Οικονομίδης, CEO της Synthetica δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι πως το όραμα και η εμβέλεια του ομίλου Qualco θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες καινοτόμες λύσεις στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά. Ανυπομονούμε για τις νέες ευκαιρίες και τις αμέτρητες δυνατότητες που αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η συνεργασία αυτή».







