Κλιματικά ουδέτερο το εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο

Κλιματικά ουδέτερο το εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο, με έτος στόχο για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2025 όπως ανακόινωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον. Η μονάδα παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο είναι μία μονάδα πρότυπο βιωσιμότητας και καινοτομίας. Η μετατροπή του σε ένα κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο αποτελεί το επόμενο βήμα στη βιώσιμη ανάπτυξη του εργοστασίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της, μέχρι το 2040.

<img src="ΑΥΡΑ-Μονάδα-πρότυπο-βιωσιμότητας.png" alt="κλιματικά-ουδέτερο-το-εργοστάσιο">Οι επενδύσεις για να γίνει κλιματικά ουδέτερο το εργοστάσιο μέχρι το 2025

Το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ είναι το μοναδικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα που έχει λάβει Platimun διάκριση AWS για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και μειώνει διαρκώς το δείκτη κατανάλωσης ενέργειας. Από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων του, 23% κατά μέσο όρο. Παράλληλα, είναι ένα εργοστάσιο μηδενικών απορριμμάτων καθώς ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 100% των απορριμμάτων του. Oι βιώσιμες πρακτικές του, το κατατάσσουν 2ο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού στις 29 χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Coca-Cola HBC.

H εταιρεία θα υλοποιήσει ένα στοχευμένο πλάνο ενεργειών για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου. Με το στόλο των περονοφόρων του εργοστασίου να είναι ήδη 100% ηλεκτρικός και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας να γίνεται ήδη από 100% ανανεώσιμες πηγές, τα επόμενα βήματα για την επίτευξη του στόχου εστιάζουν: Στο μηδενισμό των άμεσων εκπομπών με αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων και καθαρών πηγών ενέργειας στο 100% από 91% που βρίσκεται τώρα, στη χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης νερού με την αντικατάσταση του LPG με ηλεκτρικές αντιστάσεις, στην ελαχιστοποίηση των έμμεσων εκπομπών της ευρύτερης εφοδιαστικής αλυσίδας, μειώνοντας τις εκπομπές από την πρωτογενή και δευτερογενή συσκευασία.

Η νέα συσκευασία με μη αποσπώμενο καπάκι

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με μη αποσπώμενο καπάκι, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του μήνα. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμβάλλοντας ώστε περισσότερα από 250 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

<img src="η-νέα-συσκευασία-του-Φυσικού-Μεταλλικού-Νερού-ΑΥΡΑ.png" alt="κλιματικά-ουδέτερο-το-εργοστάσιο">