Καϊλή στη «Liberation»: «Είχα παραλύσει από τον φόβο»

Την απόφαση να συνεχίσει την πολιτική της καριέρα και να δώσει τον αγώνα ώστε να να αποδείξει την αθωότητά της, εμφανίστηκε η Εύα Καϊλή στην εφημερίδα «Liberation».

Πρόκειται για τη πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου «Qatargate» και τη σύλληψή της, στις 9 Δεκεμβρίου.

Η 42χρονη Ελληνίδας ευρωβουλευτής παρουσίασε την δική της οπτική για την πολύκροτη υπόθεση, σε μια συνέντευξη που παραχωρήθηκε στις 25 Απριλίου, ένα μήνα πριν ανακοινωθεί από τις βελγικές Αρχές πως της αφαιρείται το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Είχα παραλύσει από τρόμο… Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι, τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν είχε απολύτως καμία ιδέα για τα χρήματα που εντοπίστηκαν σπίτι της.

Σχετικά με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, δήλωσε τα εξής:

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα. Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα» είπε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».