Ναυάγιο στην Πύλο: Ψαλιδίζονται οι ελπίδες για επιζώντες

Μειώνονται δραματικά οι ελπίδες για επιζώντες στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου μιας και κατά τη διάρκεια των ερευνών των τελευταίων 24 ωρών, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας ζωντανός.

Συγκεκριμένα ολονύχτιες έρευνες του λιμενικού απέβησαν άκαρπες, με τα σωστικά συνεργεία να ανασύρουν από τη θάλασσα μόνο πτώματα.

Ταυτόχρονα, ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άγνωστος, με το λιμενικό σώμα να εκφράζει την πρόβλεψη ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε πάνω από 500 άτομα.

Οι μαρτυρίες όσων επέζησαν της τραγωδία, κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος που βυθίστηκε συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Πλέον κυριαρχεί το σοκαριστικό και θλιβερό συμπέρασμα ότι το αλιευτικό παρέσυρε μαζί του στον βυθό εκατοντάδες μετανάστες που βρισκόταν κλειδωμένοι στα αμπάρια του.

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν οι 9 Αιγύπτιοι

Πολύ βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους εννέα Αιγύπτιους φερόμενους ως διακινητές, οι οποίοι παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας.

Οι εννέα Αιγύπτιοι, που φέρονται ως οι διακινητές των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Οι κατηγορούμενοι, αιγυπτιακής υπηκοότητας είναι ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών, αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.