Ο Elon Musk είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index την Πέμπτη.

Ο CEO της Tesla,  είδε τον πλούτο του να κάνει άλμα 40,3% φέτος στα 192 δισ. δολάρια, αφού οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν περίπου 24% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eikon. Ο Μασκ κατέχει περίπου το 13% της Tesla, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο Μασκ εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH Μπερνάρ Αρνό τον Δεκέμβριο, αφού οι μετοχές της Tesla έπεσαν μετά την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Μασκ είναι συνδεδεμένο με τις μετοχές της Tesla.

Είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής πυραύλων SpaceX και ιδιοκτήτης της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Μασκ αναχώρησε από τη Σαγκάη την Πέμπτη, μετά από μια διήμερη επίσκεψη υψηλού προφίλ. Κατά την παραμονή του στην Κίνα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Qin Gang και άλλους Κινέζους αξιωματούχους. Η επίσκεψη, η οποία έρχεται εν μέσω εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας, ήταν ένα σημάδι ότι η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για την Tesla, δήλωσαν αναλυτές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Qin προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον Μασκ ότι η Κίνα είναι ανοιχτή στις ξένες επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να τους προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο Μασκ φέρεται επίσης να σηματοδότησε περαιτέρω επέκταση στην Κίνα.
Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν την Τετάρτη με άνοδο 1,38% στα 203,93 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε χαμηλό διετίας το Νοέμβριο, όταν η τιμή της μετοχής της έπεσε στα 167,87 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020. Αυτό οφειλόταν εν μέρει σε ένα ξεπούλημα που επιταχύνθηκε στον απόηχο της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ.

Ο Arnault της LVMH βρίσκεται πλέον πίσω από τον Μασκ,  ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 187 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενος από τον Jeff Bezos, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.