Qatar-Gate: Τι απαντά ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας στις καταγγελίες Καϊλή για κακομεταχείριση;

Στο σκάνδαλο Qatar Gate το οποίο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως επίσης και στις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή, αναφέρθηκε ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας, Φρεντερίκ Βαν Λε στην εφημερίδα Le Soir.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Εύας Καϊλή στην Le Liberation και την El Mundo ότι υπέστη κακομεταχείριση στη φυλακή και ότι υπήρχε δυσκολία πρόσβασης σε δικηγόρο, ο Φρεντερίκ Βαν Λε υπογράμμισε ότι «η απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις στον Τύπο θα μας οδηγούσε σε παραβίαση του απορρήτου της έρευνας και του τεκμηρίου της αθωότητας. Τα αποδεικτικά στοιχεία θα προσκομιστούν στο δικαστήριο εν ευθέτω χρόνω».

Ταυτόχρονα, αναφορικά με το εάν απαγορεύτηκε στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή να βλέπει την κόρη της όσο ήταν στις φυλακές του Χάρεν, σημείωσε ότι «αυτό δεν είναι a priori αρμοδιότητα του εισαγγελέα. Αλλά ελέγξαμε ότι τηρήθηκε η συνήθης διαδικασία, επιτρέποντας έτσι έναν ορισμένο αριθμό επισκέψεων. Η κυρία Καϊλή ζήτησε προνόμια που δεν απέκτησε. Ωστόσο, γνωρίζω ότι οι ανακριτές ήταν ευαίσθητοι στην κατάσταση. Ο εγκλεισμός μιας μητέρας είναι πάντα μια τραγωδία αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητος. Η θέση ενός παιδιού δεν είναι στη φυλακή. Πολλές φωνές έχουν υπάρξει κατά του εγκλεισμού της κυρίας Καϊλή, αλλά ποιον ακούμε όταν πρόκειται για μια γυναίκα Ρομά, που έχει και παιδιά, που μπαίνει στη φυλακή;».