Coca-Cola: Αύξηση κερδών και εσόδων

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Coca-Cola Co. για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο κολοσσός των αναψυκτικών αναθεώρησε ανοδικά και τις προβλέψεις του, οδηγώντας σε άλμα 1,6% τις μετοχές του στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,547 δισ. δολ. ή 59 cents ανά μετοχή από 1.905 δισ. δολ. ή 44 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 78 cents, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 72 cents.

Τα έσοδα, στο μεταξύ, αυξήθηκαν 6% στα 11,972 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 11,742 δισ.

“Η ισχύς των αποτελεσμάτων για το πρώτο μισό [του έτους] και η ανθεκτικότητα που επιδεικνύουν οι δραστηριότητες μας δίνουν εμπιστοσύνη για την αύξηση των προβλέψεων μας το 2023”, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, James Quincey σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η εταιρεία περιμένει πλέον για το έτος η οργανική ανάπτυξη των εσόδων να είναι μεταξύ 8% και 9% από 7% με 8% προηγουμένως. Παράλληλα, περιμένει τα βασικά κέρδη ανά μετοχή να αυξηθούν κατά 5% με 6% από την προηγούμενη πρόβλεψη για 4% με 5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.