Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), Kazuo Ueda, δήλωσε σήμερα ότι η BoJ θα εξετάσει πιθανώς το ενδεχόμενο αλλαγής της νομισματικής της πολιτικής, εάν η προοπτική βιώσιμης επίτευξης του στόχου για τον πληθωρισμό 2% αυξηθεί “επαρκώς”.
Κατά την άποψή του, “εάν ο ενάρετος κύκλος μεταξύ μισθών και τιμών ενταθεί και η πιθανότητα επίτευξης του στόχου της σταθερότητας των τιμών του 2% βιώσιμα και σταθερά αυξηθεί επαρκώς, η τράπεζα πιθανότατα θα εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της νομισματικής της πολιτικής”. Ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας ότι η πιθανότητα επίτευξης του στόχου σταθερότητας των τιμών του 2% αυξάνεται λόγω των αλλαγών στη συμπεριφορά των επιχειρήσεων όσον αφορά τον καθορισμό των τιμών και των μισθών.
“Προκειμένου να διασφαλίσει αυτές τις εξελίξεις, η Τράπεζα συνέχισε υπομονετικά τη νομισματική χαλάρωση, με στόχο να διευκολύνει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυξήσεις μισθών”, δήλωσε ο Ueda.







