Ζαχάροβα: Η Ουκρανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τοξικά προϊόντα για να προκαλέσει τη Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία ετοιμάζει άλλη μια “προβοκάτσια” χρησιμοποιώντας τοξικές ουσίες δυτικής κατασκευής για να κατηγορήσει τη Ρωσία για χρήση χημικών όπλων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η Ζαχάροβα σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) οργανώνει αυτή την “προβοκάτσια” σε συνεργασία με την ουκρανική εταιρεία Realab, η οποία “ειδικεύεται στην εισαγωγή χημικών αντιδραστηρίων και πρόδρομων ουσιών”. Πρόσθεσε ότι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2023, η εν λόγω εταιρεία αγόρασε “μια λεγόμενη μικρή παρτίδα τριεθανολαμίνης και ένωσης νατρίου που περιέχει άζωτο και παράγεται από την αμερικανική εταιρεία Honeywell Research Chemicals” στη Γερμανία.

Επιπλέον, η αξιωματούχος δήλωσε ότι τα χημικά αυτά “μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την SBU για την παραγωγή ενός χημικού πολεμικού παράγοντα με σκοπό τη διεξαγωγή μιας περιορισμένης προκλητικής δράσης σε έδαφος που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου στη ζώνη επιχειρήσεων των στρατευμάτων μας”.

 

 

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.