Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στο ιρανικό δίκτυο που χρηματοδοτεί τους Χούθις

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χθες κυρώσεις κατά ενός φυσικού προσώπου και τριών ανταλλακτηρίων λόγω της εμπλοκής τους στη διευκόλυνση της μεταφοράς ιρανικής οικονομικής βοήθειας προς τις δυνάμεις των Χούθι.

Τα άτομα που αποτελούν στόχο περιλαμβάνουν τον ηγέτη της Ένωσης Ανταλλακτών Συναλλάγματος στη Σαναά της Υεμένης, καθώς και τρεις ανταλλακτήρια συναλλάγματος που βρίσκονται στην Υεμένη και την Τουρκία. Σύμφωνα με το έγγραφο, τα πρόσωπα αυτά διαδραμάτισαν ρόλο στη μεταφορά εκατομμυρίων δολαρίων στους Χούθι υπό την καθοδήγηση του Sa’id al-Jamal, ο οποίος συνδέεται με το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης-Qods Force (IRGC-QF) του Ιράν.

“Η σημερινή ενέργεια υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά μας να περιορίσουμε την παράνομη ροή κεφαλαίων προς τους Χούθις, οι οποίοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν επικίνδυνες επιθέσεις στη διεθνή ναυτιλία και κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή”, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών για θέματα τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών Μπράιαν Νέλσον.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.