Η Blackrock εξαγοράζει την Global Infrastructure παγκόσμια εταιρεία υποδομών

Η BlackRock Inc. ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων του κόσμου, ανακοίνωσε σήμερα  ότι εξαγόρασε την Global Infrastructure Management LLC (GIP), έναν κορυφαίο παγκόσμιο ανεξάρτητο διαχειριστή κεφαλαίων υποδομών, έναντι “συνολικού τιμήματος” 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και περίπου 12 εκατομμύρια κοινές μετοχές της, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους.

“Περίπου το 30% του συνολικού αντιτίμου, όλο σε μετοχές, θα αναβληθεί και αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου πέντε χρόνια, με την επιφύλαξη της ικανοποίησης ορισμένων γεγονότων μετά το κλείσιμο”, αναφέρει η BlackRock σε ανακοίνωσή της. “Η συμφωνία αναμένεται να έχει μέτρια προσαύξηση στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή και στο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της BlackRock κατά το πρώτο πλήρες έτος μετά τη σύναψη της συμφωνίας”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ο ιδρυτικός εταίρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GIP Bayo Ogunlesi θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της BlackRock μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.