Η Nomura προβλέπει μείωση των επιτοκίων της Fed κατά 100 μονάδες βάσης το 2024

Η Nomura Holdings Inc. αποκάλυψε ότι αναμένει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα μειώσει τα επιτόκιά της έως και κατά 100 μονάδες βάσης το 2024.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάιο και στη συνέχεια να συνεχιστεί τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς σε καθέναν από αυτούς τους μήνες η Nomura βλέπει τη Fed να μειώνει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας. Οι αναλυτές της Nomura αποκάλυψαν σε σημείωμά τους πως αναμένουν ότι η σημερινή έκθεση για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) των ΗΠΑ “θα δείξει ότι ο ρυθμός των 3 και 6 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση του πυρήνα PCE θα κυμανθεί κάτω από τον στόχο της Fed για 2%”.

Οι αξιωματούχοι της Fed παρέμειναν επιφυλακτικοί με τα σχόλιά τους σχετικά με το θέμα, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί φέτος.

 

 

 

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.