Η μεταποίηση στις ΗΠΑ βελτιώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο

Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της μεταποίησης των Ηνωμένων Πολιτειών βελτιώθηκε έντονα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα PMI της S&P Global που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 50,7, αυξημένος κατά 2,8 μονάδες δείκτη από τον αριθμό του προηγούμενου μήνα, σηματοδοτώντας την ισχυρότερη βελτίωση των επιδόσεων της μεταποίησης από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση, η συνολική αύξηση οφείλεται κυρίως στην ανανεωμένη αύξηση των νέων παραγγελιών και στην επιβράδυνση της συρρίκνωσης της παραγωγής.

“Οι κατασκευαστές ξεκίνησαν το έτος με ελαφρά πνοή. Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το επόμενο έτος εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2022, χάρη στην αλματώδη αύξηση της ζήτησης. Οι νέες παραγγελίες αυξάνονται με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο, βελτιούμενες ιδιαίτερα έντονα για τα καταναλωτικά αγαθά, καθώς τα νοικοκυριά επωφελούνται από τα σημάδια χαλάρωσης του πληθωρισμού και τις χαλαρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες”, σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, Chris Williamson.