Η BNP Paribas ανακοίνωσε καθαρά κέρδη  ύψους 1,07 δισ. ευρώ στο 4ο τρίμηνο

Η BNP Paribas ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη της κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 1,07 δισ. ευρώ. Ο όμιλος ανακοίνωσε μικρή αύξηση των εσόδων, με αύξηση 0,1% στα €10,9 δισ. και αύξηση 1,0% στα €45,9 δισ. για το σύνολο του έτους.

Παρά την αύξηση αυτή, ο Όμιλος αντιμετώπισε προκλήσεις, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση των λειτουργικών εξόδων και αποσβέσεων κατά 4,2% στα 7,8 δισ. ευρώ το τρίμηνο και κατά 3,7% στα 30,96 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους σημείωσαν αύξηση 11,4% στα 10,97 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ο δείκτης κόστους προς έσοδα επιδεινώθηκε, υποδηλώνοντας αυξημένες πιέσεις στην κερδοφορία.

Η BNP Paribas πέτυχε πολύ καλές επιδόσεις το 2023, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τη σταθερότητα του διαφοροποιημένου μοντέλου μας, την αποτελεσματικότητα των πλατφορμών μας και την ικανότητα του Ομίλου να συνεχίσει την ανάπτυξή του προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ιδιωτών, των επιχειρήσεων και των θεσμικών πελατών του. Με βάση την κινητοποίηση και την τεχνογνωσία των ομάδων μας και τις τεχνολογικές μας εξελίξεις, η BNP Paribas θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να κερδίζει μερίδιο αγοράς”, δήλωσε ο Jean-Laurent Bonnafé, Διευθύνων Σύμβουλος.