Ο Νίγηρας χάνει την πληρωμή χρέους του ανεβάζοντας τη χρεωκοπία στα 520 εκ. δολάρια

 Ο Νίγηρας έχασε την περασμένη εβδομάδα πληρωμή χρέους 13,4 δισεκατομμυρίων φράγκων CFA (22 εκατομμύρια δολάρια), ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία διαχείρισης χρέους της Δυτικής Αφρικής, ανεβάζοντας τη συνολική χρεοκοπία περίπου 519 εκατομμύρια δολάρια από το πραξικόπημα του Ιουλίου και την αναστολή του  από τις περιφερειακές χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η υπηρεσία διαχείρισης χρέους της Δυτικοαφρικανικής Νομισματικής Ένωσης UMOA Titres ανέφερε σε δήλωση ότι ο Νίγηρας δεν κατάφερε να αποπληρώσει το αρχικό κεφάλαιο που όφειλε στις 16 Φεβρουαρίου.
Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο ότι ο Νίγηρας υπόκειται σε κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη διάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Δυτικής Αφρικής (γνωστή με το γαλλικό της ακρωνύμιο, UEMOA).
«Αυτή η κατάσταση παρακολουθείται προσεκτικά από την UMOA-Titres σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Ο Νίγηρας έχει αποκλειστεί από την περιφερειακή χρηματοπιστωτική αγορά και την περιφερειακή κεντρική τράπεζα από την Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) και την UEMOA μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ.
Η χώρα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, μαζί με τις γειτονικές χώρες Μάλι και Μπουρκίνα Φάσο, ότι αποχωρεί από την ECOWAS με άμεση ισχύ. Το περιφερειακό μπλοκ έχει προγραμματίσει μια σύνοδο κορυφής για τις 24 Φεβρουαρίου για να συζητήσει την κατάσταση.

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.