1 στους 4 Έλληνες πληρώνουν με ψηφιακό πορτοφόλι

Συστηματική στροφή στις ψηφιακές πληρωμές κάνουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, μάλιστα, διάκεινται ιδιαίτερα θετικά απέναντι σε εναλλακτικά μέσα πληρωμών, όπως τα λεγόμενα ψηφιακά πορτοφόλια. Σήμερα, 1 στους 4 Έλληνες απαντά ότι χρησιμοποιεί “σε κάποιο βαθμό” ένα digital wallet, όταν πραγματοποιεί συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα ή online. Μάλιστα, το 12% επιλέγει να έχει μαζί του ψηφιακό πορτοφόλι το κύριο μέσο πληρωμής.

Βέβαια, το εύρος της χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών διαφέρει ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα: οι νεότεροι, ηλικίας 18 – 34, χρησιμοποιούν τα ψηφιακά πορτοφόλια σε ποσοστό 33%, οι 35 – 54 ετών ακολουθούν με 25%, ενώ οι 55+ τα χρησιμοποιούν σε ποσοστό 13%.

Περισσότεροι από 8 στους 10 παίρνουν μαζί τους κάρτες ή και ψηφιακό πορτοφόλι, ενώ 1 στους 3 έχει μαζί του αποκλειστικά κάρτες ή digital wallet

Αποκαλυπτική για τη διείσδυση των ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα είναι η πανελλαδική έρευνα, που διεξήχθη από το INEMY – EΣΕΕ για λογαριασμό της Visa και η οποία παρουσιάστηκε χθες. Σύμφωνα με την έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων καταναλωτών (7 στους 10) χρησιμοποιεί κάρτες και ψηφιακά πορτοφόλια στις καθημερινές συναλλαγές.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν 7 στους 10 (65%) Έλληνες χρησιμοποιούν τις κάρτες σε “υψηλό” και “πολύ υψηλό” βαθμό στις καθημερινές τους συναλλαγές. Οι ψηφιακές πληρωμές εμφανίζονται βαθιά ενσωματωμένες στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς σχεδόν 1 στους 2 (46%) επιλέγει να έχει μαζί του τόσο μετρητά, όσο και κάρτες, κάθε φορά που φεύγει από το σπίτι. Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό στηρίζεται αποκλειστικά στις κάρτες (24%), ξεπερνώντας εκείνους, που επιλέγουν αποκλειστικά μετρητά (18%).