«Ασπίδα» Κεραμέως σε Ασημακοπούλου για την διαρροή προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

Πλήρης κάλυψη χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις προσέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που κατηγορείτο για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελός της κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email στο πλαίσιο της έρευνας της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παραδεχόμενη ότι έχουν γίνει καταγγελίες για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο»

Ακολούθως ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών, για να προσθέσει πως «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος με στόχο να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.