ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 2.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν για 215.000 νέες αιτήσεις.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης PMI της που παρακολουθεί τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, εμφάνισε οριακή υποχώρηση στο 52,2 από το 52,5 του Φεβρουαρίου, παραμένοντας σε περιοχή ανάπτυξης της οικονομίας.

Παράλληλα, η έρευνα των δεικτών PMI της S&P Global έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα παρέμεινε τον Μάρτιο χωρίς ουσιαστικές μεταβολές.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Philadelphia Federal Reserve έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται τον Μάρτιο παρά την επιβράδυνση από τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα υποχώρησε, αλλά παρέμεινε θετικός για δεύτερο διαδοχικό μήνα, στο 3,2 από 5,2 τον προηγούμενο μήνα όπως ανακοίνωσε η περιφερειακή τράπεζα.